Masło

Masło tradycyjne

Masło Tradycyjne o zawartości tłuszczu 82% produkowane metodą tradycyjną z surowca pozyskiwanego z terenów wolnych od przemysłu. Charakteryzuje się bardzo dobrą smarownością, posiadające wyśmienity smak i zapach przypominający masło wiejskie. Nasze masło zawiera  jedynie  najszlachetniejszy  tłuszcz  mleczny,   będący  doskonałym    źródłem     witamin  i energii. Aromatyczny smak bez dodatków tłuszczów roślinnych, to zasługa naturalnych składników oraz stosowanej od lat tradycyjnej technologii. Powstające w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Międzyborzu masło tradycyjne to jeden z najbardziej naturalnych produktów. Takim masłem pokolenia Polaków tradycyjnie smarowały pieczywo oraz wykorzystywały jako składnik kremów i ciast, a także dodatek do innych potraw. Poza oczywistymi walorami smakowymi masło dostarcza konsumentom energię do codziennego działania, zawierając jednocześnie całą gamę witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (w tym A, D, E i K). Ich prawidłowy poziom w organizmie jest gwarancją zdrowych oczu, skóry, odpowiedniej… czytaj dalej

zobacz więcej

Masło Osełka Międzyborska

Masło Osełka Międzyborska to cenione przez konsumentów wysokiej jakości masło bez żadnych domieszek tłuszczów roślinnych. Wytwarzane jest tradycyjnymi metodami, następnie jest ręcznie formowane i pakowane. Zawiera 82% tłuszczu mlecznego. Wyróżnia się wspaniałym aromatem i smakiem czystego prawdziwego masła. Smak ten i zapach w pełni oddaje walory  masła produkowanego przez nasze babcie Tradycyjna metoda produkcji sprawia, że posiada wszystkie najcenniejsze z mleka łatwo przyswajalne witaminy A, D, E i K. NAZWA PRODUKTUJ.M.OPAKOWANIE ZBIORCZETERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIAOsełka Międzyborska 82% 250gkg1214 dni… czytaj dalej

zobacz więcej